1. Over ons

Samen zetten we de leerling centraal

Onze missie

Bij ABCopschool weten wij dat de schooltijd niet altijd even makkelijk is. We weten ook dat er een manier is om dit te veranderen. Eentje waarop de leerling weer zelfvertrouwen krijgt en volledig in zijn of haar kracht komt te staan. Dat is wat wij bij ABCopschool sinds 2017 realiseren.

Onze missie is om iedere leerling van de juiste ondersteuning te voorzien om optimaal te kunnen leren. Dat doen wij door scholen te helpen met advies, werving en selectie van ondersteunend personeel.

Samen met een sterk team van onderwijshelden (meer dan 3.000 over het hele land!) en onderwijsveranderaars (op ons hoofdkantoor in Amsterdam) zetten wij ons dagelijks in om overal in ons land de leerling centraal te zetten. Zo maken wij leren weer leuk voor iedereen!

Ons verhaal

In 2017 richtten Roi Rigler, Hessel de Haan en Jurgen Kruger ABCopschool op. Als ervaringsdeskundigen begrijpen wij hoeveel moeite school kost als je niet lekker in je vel zit, maar ook wat er kan gebeuren als je de juiste ondersteuning krijgt. Hieronder meer over ons:

Roi Rigler

Als kind werd Roi er thuis altijd op gewezen hoe belangrijk het was om goed te presteren op school. Het streven was dan ook om tot de top van de klas te behoren. Dus toen hij naar de eerste klas van ‘t Atrium in Amersfoort ging, een vwo-school, voelde hij de druk om te presteren. Maar in de tweede en derde klas sloeg die druk om in stress, wat resulteerde in dat hij niet lekker in zijn vel kwam te zitten, en hij zakte van 3 vwo naar 4 havo. Ondanks zijn volledig inzet, wilde het maar niet lukken.

Zijn middelbare school maakte hij gelukkig wel af. De ervaringen die hij daar opdeed wakkerden naderhand een innerlijke drive aan om zelf het verschil te maken bij leerlingen die vastlopen. Hij weet uit eigen hand dat een leerling die niet lekker in zijn vel zit, ook niet aan leren toekomt. Daarom wilde hij een luisterend oor bieden voor onzekere leerlingen, en hen vertellen dat zij er echt toe doen.

Die ambitie om als persoon het verschil te maken voor de leerling, resulteerde in de oprichting van ABCopschool. Hier zet hij, samen met mede-oprichters Hessel en Jurgen, de leerling centraal door met scholen te streven naar de brede ontwikkeling. Om leerlingen zoals hijzelf de helpende hand te bieden de beste versie van zichzelf te worden.

Hessel Haan

Zoek je het schoolvoorbeeld van een dromerige jongen, dan kom je uit bij ABCopschool-oprichter Hessel. Gek was Hessel op dieren. Zijn grote ambitie was dan ook altijd om bioloog te worden. Verhalen vertellen kon hij ook goed. Dan kon zijn fantasie de vrije loop gaan en kwam zijn dromerigheid van pas.

Op school was die dromerigheid wat minder gewenst. Schooldagen werden starend uit het raam gesleten. Rapporten werden soms een week lang vergeten in de regen en alle bekers op de gevonden voorwerpen afdeling waren altijd van hem. De juf en zijn ouders waren daar niet altijd even blij mee.

In de loop der jaren is dat veranderd. Dromerig zou je hem vandaag misschien niet meer noemen, maar verhalen vertellen is hij nooit verleerd. Intussen is daar de passie voor kennisoverdracht bijgekomen die hij deelt met zijn vader. Beide liefdes brengt hij dagelijks in de praktijk voor ABCopschool.

Jurgen Kruger

Jurgen’s missie was altijd om zo min mogelijk te doen voor school. Dit hield hij goed vol tot de derde klas van de havo. Toen gingen Frans, Engels en wiskunde toch wel erg slecht en bleef hij bijna zitten. Naast dat hij er zelf stress van kreeg, waren zijn ouders ook erg bezorgd.

Bijles aan huis vormde het keerpunt. Niet alleen zijn cijfers gingen omhoog, maar ook zijn zelfvertrouwen en motivatie kwamen terug. Tijdens deze periode ervaarde Jurgen wat bijles kan doen voor een leerling. Na zijn schooltijd was hij dan ook geïnspireerd om dit voor anderen te realiseren.

Acht jaar later heeft Jurgen zijn inspiratie omgezet in de landelijke onderwijsinstelling ABCopschool. Naast bijles focust hij zich ook op begeleiding op scholen en het ontwikkelen van lesmateriaal. Vooral het operationeel aansturen van het team en met zijn allen naar een doel werken, is waar zijn kracht ligt. Zo komen zijn passie voor ondernemen, coachen en het onderwijs iedere dag samen. Voor hem de ideale combinatie voor iedere dag.

ABCopschool’s oplossingen

Wij helpen scholen hun leerlingen centraal zetten. Dat doen wij door middel van extra personeelsinzet op scholen, maar ook door het bieden van individuele ondersteuning. Bekijk meer:

Waarom ABCopschool?

N

Snelle oplossingen

Binnen 2 weken al extra ondersteuning

N

Maatwerk

Afgestemd op de wensen van de school en hulpvragen van leerlingen

N

Duurzame samenwerking

Welk vraagstuk ook speelt, als vaste partner denken we mee over de beste oplossing

Samen voor groei

De vaste partner voor jouw school

Meer dan 100 scholen werken met ABCopschool.

Leerlingen laten groeien ten opzichte van zichzelf

Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd!

Een gedifferentieerd aanbod voor elke leerling

Bij ABCopschool leveren we maatwerk, zodat iedere leerling tot bloei kan komen.

7 zekerheden van ABCopschool

  • Instructie in kleine groepjes voor elk schoolvak
  • Onderwijs waarop je kunt bouwen
  • Gecertificeerd door de LVSI
  • Voor basisschool, vmbo, mavo, havo, vwo en gymnasium
  • Een gedifferentieerd aanbod
  • Toename van zelfvertrouwen en cognitieve vaardigheden
  • Ontzorging van de eigen leerkrachten

Informatiepakket

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Vraag ons gratis informatiepakket aan en lees alles over onze diensten.


Aanvragen

Aangesloten bij LVSi

Wij voldoen aan strenge kwaliteitsnormen

Kennismaken met ABCopschool? Neem vrijblijvend contact met ons op