1. NPO gelden onderwijs

NPO-gelden onderwijs: zo zet je ze in

De afgelopen twee jaar stonden in het teken van corona: een enorme uitdaging voor scholen, onderwijzers en leerlingen. Prestaties lijden onder het immer groter wordende lerarentekort, dat tijdens corona alleen maar verergerd is. Tegelijkertijd loopt de werkdruk op en komen de kwaliteit en continuïteit van het onderwijs in gevaar. Daarom heeft de overheid het Nationaal Programma Onderwijs in het leven geroepen. Op deze pagina kom je alles te weten over het programma en hoe je de NPO-gelden onderwijs in kunt zetten voor jouw school.

Wat is het Nationaal Programma Onderwijs?

De coronacrisis heeft de onderwijssector hard geraakt. Leerlingen dreigen in sociaal isolement te raken en lopen vertraging op. Docenten zien de werkdruk alleen maar toenemen. Om die leervertragingen in te halen, het sociale contact te ondersteunen en het onderwijs voor alle partijen te verbeteren, heeft de overheid het Nationaal Programma Onderwijs in het leven geroepen. Hiervoor is in totaal €8,5 miljard beschikbaar gesteld.

Het NPO ondersteunt samengevat:

1. Leerlingen en studenten in sociaal isolement of met leerachterstand
  2. Docenten en andere medewerkers in het onderwijs met hoge werkdruk

Onderwijsinstellingen kunnen de komende twee jaar de NPO-gelden investeren in de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van leerlingen en studenten en in het inhalen van coronavertragingen. Om gebruik te maken van het programma, dienen scholen een scan te maken van de huidige situatie en vanaf daar doelen te formuleren die ze willen behalen voor hun school. Dat kunnen zij doen met een van de opties van de menukaart van kansrijke interventies.

Wat is de menukaart van kansrijke interventies?

Op de menukaart zijn verschillende interventies te vinden die toegepast kunnen worden om doelen te behalen. De menukaart Nationaal Programma Onderwijs is onderverdeeld in verschillende doelgebieden en bijpassende interventies. Stuk voor stuk zijn de interventies bedoeld om ofwel het onderwijs te verbeteren, ofwel de sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling te ondersteunen of inzet van personeel te ondersteunen.

Interventies met NPO-gelden onderwijs

Concreet zijn er twee gebieden waarop je het onderwijs
bij jou op school kunt verbeteren:

1. Extra personeelsinzet

Is jouw doel de werkdruk te verlagen en de kwaliteit te verhogen? Dan is daar extra personeel voor nodig. Dat kun je regelen met het NPO-geld, van extra onderwijsondersteuners en -assistenten tot aan extra docenten.

2. Begeleidingstrajecten op maat

Leerlingen ondersteunen in hun sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling en prestaties verbeteren? Het NPO-geld kan ook ingezet worden om begeleidingstrajecten op maat in te vullen. Of dat nu om 1-op-1-begeleiding gaat of om les in kleine groepjes.

Meer weten? Vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan!

ABCopschool helpt je graag verder met:

Personeelsinzet

Op korte termijn extra hulp inschakelen voor jouw team? ABCopschool kan je al binnen een week voorstellen aan geschikte kandidaten voor openstaande vacatures. Geef je wensen en behoeftes door, laat ons de voorselectie maken en kies jullie match uit onze database. Meer weten? Vraag gratis meer informatie aan.

Begeleidingstrajecten op maat

Gepersonaliseerde leertrajecten aanbieden om leerlingen optimaal te kunnen ondersteunen? Laat ons meedenken over de meest geschikte oplossing voor jouw school. Wij kijken vanuit expertise mee wat het beste past bij jouw situatie. Vraag direct meer informatie aan.

Waarom ABCopschool?

Of je nu op zoek bent extra personeel of extra ondersteuning, ABCopschool helpt jouw school te profiteren van NPO-gelden. Bovendien helpen onze oplossingen bij het verlagen van de werkdruk binnen jouw team. Verder staat ABCopschool bekend om:

Snelle oplossingen

Binnen 2 weken al ondersteuning op school.

Maatwerk

Of het nu gaat om 10 tot 100 leerlingen of enkele tot meerdere scholen.

Duurzame samenwerking

Welk vraagstuk ook speelt, als vaste partner denken we mee over de beste oplossing.

Staffelkorting

Meld je meerdere scholen onder één stichting aan, dan profiteer je van onze staffelkorting.

Zij gingen je voor:

De Catamaran (AMOS)
Vivere, your school of life
Kamerlingh Onnes

ABCopschool en NPO-gelden onderwijs

Met de NPO-gelden kun jij je leerlingen voorzien van passend onderwijs. Zo kunnen leerlingen persoonlijke groei doormaken op een plezierige manier en met oog op de brede ontwikkeling. Wil je jouw leerlingen ook die kans bieden met de NPO-gelden en kun je hulp gebruiken bij de beste keuze voor jouw school? ABCopschool denkt graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact op of vraag gratis meer informatie aan.