1. Voor scholen

ABCopschool:
Samen zetten wij de leerling centraal

Hey onderwijzer! Ben jij op zoek naar een gerenommeerde onderwijspartner die bekend staat om haar kwaliteit en snelheid? Dan ben je bij ABCopschool aan het juiste adres.

Vertrouw op de meer dan 100 basisscholen die ABCopschool samen met haar partners al heeft mogen ondersteunen. Als onderwijsorganisatie zijn we de afgelopen 5 jaar druk in de weer om iedere leerling centraal te zetten. Dit gebeurt met wetenschappelijk onderbouwde methodes.
Met deze methodes helpt ABCopschool leerlingen verder én worden er ambitieuze ondersteuningsprojecten opgezet. De missie van ABCopschool is dan ook niet voor niets:
Elke leerling in zijn kracht zetten om optimaal te blijven leren.

Voordelen van ABCopschool

  • De leerling staat altijd centraal
  • Sociale onderneming, impact voorop
  • Eigen methodes van de school 
  • Maatwerkoplossing 
  • Duurzame samenwerking
  • Meer dan 100 PO scholen gingen je voor

Onze oplossingen voor jouw school

Bewegend leren voor leerlingen
Kansengelijkheid in het onderwijs met het NPO | ABCopschool
bewegend leren in de klas

  Extra instructie op school

Hebben leerlingen op jouw school een vertraging opgelopen of moeite met één of meerdere vakken? Instructie in kleine groepjes zou dan een passende interventie/oplossing kunnen zijn.

Tijdens de instructie, op de locatie van de school, worden de leerlingen geholpen door een didactisch en pedagogisch onderlegde begeleider. De begeleider helpt met de onderdelen die nog moeizaam verlopen. Ook kan de leerling tijdens de lessen vragen stellen, krijgt hij of zij leerwerk mee en wordt het leerwerk gecontroleerd. Op deze manier kan er gekeken worden welke onderdelen de leerling nog niet helemaal snapt. De begeleider legt deze onderdelen nogmaals uit totdat de leerling alles snapt. Het gevolg: meer zelfvertrouwen, minder stress en leerlingen die groeien ten opzichte van zichzelf.

ABCopschool biedt instructie aan in alle vakken en voor groep 3 t/m 8. Onder andere in de volgende vakken:

Taal, rekenen, begrijpend lezen, technisch lezen en spelling, 

Wat wij hiernaast ook aanbieden:

 Instructie in kleine groepjes

Instructies in kleine groepjes behoort tot de interventies waar basisscholen op dit moment het meeste op inzetten. De leerwinst bedraagt maar liefst 4+ maanden. Daarbij komt kijken dat de investering voor jouw school relatief laag is en de resultaten vaak positief zijn. Door de begeleiding in kleine groepjes krijgen leerlingen extra persoonlijke aandacht van een inspirerende begeleider. Dit kan onder- en na schooltijd. Ook motiveren en helpen de leerlingen elkaar om tot het gewenste antwoord te komen. Zeker het overwegen waard dus.  

Bewegend leren op school

ABCopschool heeft in 2022 een innovatieve aanvullende bewegend leren methode ontwikkeld voor de basisschool: Fluitend Leren (www.fluitendleren.nl). De eigenaren merkten dat er maar weinig kwalitatief goed bewegend leren lesmateriaal aanwezig was. Daarom is er een team gevormd van 22 bevoegde leerkrachten en hebben we honderden kwalitatieve reken- en taallessen ontwikkeld, welke volledig bestaan uit bewegend leren. Doordat de lessen zijn gebaseerd op de lesdoelen van jullie school kunnen deze ter vervanging van de reguliere les worden gebruikt. Met als gevolg: leerlingen die een brede ontwikkeling meekrijgen en optimaal groeien!

 Nationaal Programma Onderwijs

De afgelopen periode is niet ideaal geweest voor de doorontwikkeling van leerlingen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft daarom middelen vrijgemaakt om het onderwijs zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen. Daar zijn 24 bewezen effectieve interventies uit voort gekomen. Die interventies zijn gepresenteerd in de vorm van een menukaart. 
Als school weet je het beste waar de leerlingen en leerkrachten het meeste behoefte aan hebben. Wij van ABCopschool denken graag mee bij de invulling van de gekozen interventies. 

Basisschoolbegeleiding

De basisschool is de fundering waar het volledige onderwijsprogramma op steunt. Pedagogisch klimaat voert de boventoon, voordat ABCopschool een begeleider naar jouw school toestuurt, wordt de begeleider uitvoerig gescreend op de pedagogische en didactische kwaliteiten. 
ABCopschool is zich zeer bewust van de allernieuwste ontwikkelingen op het vlak van ‘’bewegend leren’’. ABCopschool zorgt dat de leerling centraal staat tijdens de actieve lessen. Dit gebeurt in samenspel met jullie docententeam om zoveel mogelijk zorgen weg te nemen en de ontwikkeling van de leerling te bevorderen. 

Van Groep 8 Naar Brugger

Er verandert heel veel als een leerling van groep 8 naar de brugklas gaat. De manier van leren is veel zelfstandiger, er komt meer huiswerk bij en er zijn nieuwe sociale cirkels om in te bewegen. Een spannende periode voor elke leerling. Samen met jouw school zorgt ABCopschool ervoor dat deze overgang vloeiend verloopt. Dit begint bij een goede voorbereiding vanuit groep 7 en 8. Hier zet ABCopschool samen met jouw school op in door gebruik te maken van een op maat gemaakte planning. Door deze planning neemt de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de leerling toe.  

Vakantieschool

Het eindoordeel van diverse internationale onderzoeken wees uit dat dit een zeer effectieve interventie is voor het inhalen van leerachterstanden. ABCopschool biedt graag dat extra steuntje in de rug. Vakantieschool van ABCopschool betekent dat de leerlingen aan de slag gaan met vakspecifieke vaardigheden, waarbij de belangrijke methode van het ‘leren leren’ hoog in het vaandel staat. Buiten dat de leerlingen bijkomen met gemiste kennis, geeft ABCopschool hen een flinke dosis zelfvertrouwen, zelfstandigheid en motivatie mee.
De leerlingen werken in kleine groepjes waar aandacht is voor het individu én waar de leerlingen met en van elkaar gaan leren. De duur van het traject wordt uiteraard met de school op maat gemaakt.

Begeleiding op de Middelbare School

De kundige begeleiders geven op maat gemaakte bijles op jouw school. Uiteraard bespreekt ABCopschool met de school wat de wensen en behoeftes zijn; waar liggen de uitdagingen en waar de kansen? ABCopschool helpt graag elke leerling aan de juiste begeleiding. Hoe zien deze lessen eruit en wat is het doel? De rode draad in alle samenwerkingen met scholen is structurele vakspecifieke begeleiding in kleine groepjes. Dit kan altijd snel geregeld worden met het landelijke docententeam.  

 Examentraining

De eindexamens zijn voor velen leerlingen een immens spannende periode. Als school wil je natuurlijk dat je leerlingen vol zelfvertrouwen kunnen starten en goed beslagen ten ijs komen. Dit kan gerealiseerd worden door het bieden van examentraining in kleine groepjes op locatie van de school. Dit is mogelijk in alle vakken. Door de extra vakinhoudelijk uitleg, herhaling en een luisterend oor van een ervaren begeleider zijn leerlingen gegarandeerd klaar voor deze spannende periode. 99% van de leerlingen die deelnemen aan de examentraining van ABCopschool slagen in een keer! 

 Talentontwikkeling

Met talentontwikkeling heeft ABCopschool voor ogen dat de leerlingen echt in hun KRACHT gezet worden. We gaan uit van de talenten, hobby’s en interesses van de leerlingen in kwestie. Vervolgens koppelen we enthousiaste en ervaren begeleiders aan de groepjes leerlingen. Stel dat een leerling weg is van techniek regelen we een Bouwkunde student die de leerling kan inspireren en uitdagen. Samen stimuleren we zo de optimale ontwikkeling van ieder kind en zorgen we dat de maximale potentie boven komt drijven. Zullen we de mogelijkheden op maat voor jouw school verkennen? 
 

Vrijblijvend kennismaken?

Stuur een bericht of bel direct: 06 18 90 63 93