1. Voor scholen

ABCopschool:
Samen zetten wij de leerling centraal

Hey onderwijzer! Ben jij op zoek naar een gerenommeerde onderwijspartner die bekend staat om haar kwaliteit en snelheid? Dan ben je bij ABCopschool aan het juiste adres.

Vertrouw op de meer dan 100 scholen die ABCopschool samen met haar partners al heeft mogen ondersteunen. Als onderwijsorganisatie zijn we de afgelopen 5 jaar druk in de weer om iedere leerling centraal te zetten. Dit gebeurt met wetenschappelijk onderbouwde methodes.
Met deze methodes helpt ABCopschool leerlingen verder én worden er ambitieuze ondersteuningsprojecten opgezet. De missie van ABCopschool is dan ook niet voor niets:
Elke leerling in zijn kracht zetten om optimaal te blijven leren.

Voordelen van ABCopschool

  • De leerling staat altijd centraal
  • Vaste partner voor po & vo 
  • Snelheid, altijd! 
  • Maatwerkoplossing 
  • Duurzame samenwerking
  • Meer dan 100 scholen gingen je voor

Onze oplossingen

Bewegend leren voor leerlingen
Kansengelijkheid in het onderwijs met het NPO | ABCopschool
bewegend leren in de klas

Extra instructies op school

Hebben leerlingen op jouw school een vertraging opgelopen of moeite met één of meerdere vakken? Individuele instructies of instructies in een klein groepje zou dan een ideale interventie kunnen zijn. 

Tijdens de instructies, op de locatie van de school, worden de leerlingen geholpen door een didactisch en pedagogisch onderlegde begeleider. De begeleider helpt met de onderdelen die nog moeizaam verlopen. Ook kan de leerling tijdens de lessen vragen stellen, krijgt hij of zij leerwerk mee en wordt het leerwerk gecontroleerd. Op deze manier kan er gekeken worden welke onderdelen de leerling nog niet helemaal snapt. De begeleider legt deze onderdelen nogmaals uit totdat de leerling alles snapt.

ABCopschool biedt instructies aan in de volgende vakken:

Taal, rekenen, begrijpend lezen, technisch lezen, spelling, wiskunde, biologie, Duits, economie, Engels, Frans, geschiedenis, management en organisatie, natuurkunde, Nederlands, scheikunde en aardrijkskunde.

Wat wij hiernaast ook aanbieden

 Examentraining

ABCopschool gelooft niet in enkel bijlessen voor een toets. Sterker nog, ABCopschool WEIGERT om leerlingen enkel hier mee te helpen. ‘’Leren leren’’ is de methode die zorgt voor zelfvertrouwen en blije leerlingen. Hierdoor zullen de resultaten vanzelf komen. De examentraining verloopt anders dan bij andere scholen, ze zijn veel effectiever. ABCopschool is hiermee de ideale samenwerkingspartner voor jouw school.

 Nationaal Programma Onderwijs

De afgelopen periode is niet ideaal geweest voor de doorontwikkeling van leerlingen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft daarom geld vrijgemaakt om het onderwijs zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen. Daar zijn 24 afgebakende maatregelen uit voort gekomen. Die maatregelen zijn gepresenteerd als een menukaart.
Als ervaringsdeskundige helpt ABCopschool bijles jou het persoonlijke menu samen te stellen voor elke leerling! Zo worden deze leerlingen weer in hun kracht gezet.

Les In Kleine Groepjes

Werken in kleine groepjes is één van de best werkende interventies mogelijk. Iedereen weet dat persoonlijke aandacht mét vakspecifieke kennis dé springplank is naar succes. Bij ABCopschool is dit zo geregeld! Met het uitgebreide landelijke docententeam én ervaring hebben heeft ABCopschool voor je het weet de juiste bijlesheld bij jullie in het schoolgebouw zitten. ABCopschool is de nummer één in aanvullende ondersteuning op school. De docenten van ABCopschool nemen echt de tijd om leerlingen te helpen. De docenten krijgen vaak te horen dat ze zorgen wegnemen.

Basisschoolbegeleiding

De basisschool is de fundering waar het volledige onderwijsprogramma op steunt. Pedagogisch klimaat voert de boventoon, voordat ABCopschool een bijlesheld naar jouw school toestuurt, wordt de docent uitvoerig op de pedagogische kwaliteiten gescreend.
ABCopschool is zich zeer bewust van de allernieuwste ontwikkelingen op het vlak van ‘’bewegend leren’’. ABCopschool zorgt dat de leerling centraal staat tijdens de actieve lessen. Dit gebeurt in samenspel met jullie docententeam om zoveel mogelijk zorgen weg te nemen en de ontwikkeling van de leerling te bevorderen. 

Begeleiding op de Middelbare School

De kundige bijleshelden geven op maat gemaakte bijles op jouw school. Uiteraard bespreekt ABCopschool met de school wat de wensen en behoeftes zijn; waar liggen de uitdagingen en waar de kansen? ABCopschool helpt graag elke leerling aan de juiste begeleiding. Hoe zien deze lessen eruit en wat is het doel? De rode draad in alle samenwerkingen met scholen is structurele vakspecifieke begeleiding in kleine groepjes. Dit kan altijd snel geregeld worden met het landelijke docententeam.  

Vakantieschool

Het eindoordeel van diverse internationale onderzoeken wees uit dat dit een zeer effectieve interventie is voor het inhalen van leerachterstanden. ABCopschool biedt graag dat extra steuntje in de rug. Vakantieschool van ABCopschool betekent dat de leerlingen aan de slag gaan met vakspecifieke vaardigheden, waarbij de belangrijke methode van het ‘leren leren’ hoog in het vaandel staat. Buiten dat de leerlingen bijkomen met gemiste kennis, geeft ABCopschool hen een flinke dosis zelfvertrouwen, zelfstandigheid en motivatie mee.
De leerlingen werken in kleine groepjes waar aandacht is voor het individu én waar de leerlingen met en van elkaar gaan leren. De duur van het traject wordt uiteraard met de school op maat gemaakt.

Van Groep 8 Naar Brugger

Er verandert heel veel als een leerling van groep 8 naar de brugklas gaat. De manier van leren is veel zelfstandiger, er komt meer huiswerk bij en er zijn nieuwe sociale cirkels om in te bewegen. Een spannende periode voor elke leerling. Samen met jouw school zorgt ABCopschool ervoor dat deze overgang vloeiend verloopt. Dit begint bij een goede voorbereiding vanuit groep 7 en 8. Hier zet ABCopschool samen met jouw school op in door gebruik te maken van een op maat gemaakte planning. Door deze planning neemt de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de leerling toe.  

Aanvullende Materialen

ABCopschool heeft naast een landelijk bijlesnetwerk ook nog haar eigen materialentak. In samenspraak met jouw school, kan op kortetermijn materiaal op maat geleverd worden. ABCopschool heeft zelf materiaal ontwikkeld waar praktische opgaven van hoge kwaliteit in staan. Deze opgaven zijn in lijn met onder andere Cito. Hier blijft het niet bij. De bedrijfsfilosofie van ABCopschool houdt in dat leerlingen leren begrijpen hoe ze effectief kunnen leren. Dit vindt ABCopschool belangrijker dan enkel het stampen voor een toets. Daarom werkt ABCopschool samen met neurowetenschappers om tot de beste methode voor ‘’leren leren’’ te komen. De leerling van jouw school zal daar een leven lang profijt van hebben.

 Talentontwikkeling

Met talentontwikkeling heeft ABCopschool voor ogen dat de leerlingen echt in hun KRACHT gezet worden. Samen met jouw school wordt er specifiek gekeken naar de talenten van elke leerling. Samen met jouw school kijkt ABCopschool naar de specifieke talenten van kinderen. Als een kind bijvoorbeeld van koken houdt, wordt het kind gekoppeld aan een bijlesheld die ook een passie voor koken heeft. Dit zorgt voor extra stimulatie voor het kind. Dit talentenprogramma is geschikt voor de basisschool en voor de middelbare school. Dit zal altijd een traject op maat zijn. Gaat jouw school samen met ons de uitdaging aan? Neem dan nu contact op met ABCopschool.
 

Vrijblijvend kennismaken?

Stuur een bericht of bel direct 06-18906393